19 Ocak 2011 Çarşamba

Basın Toplantısı

‘Stars of İstanbul – İstanbul’un Yıldızları’, 19 Ocak Çarşamba günü, İKSV Deniz Palas Salon’da gerçekleşen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Projenin İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Deniz Palas Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşmacı olarak Nuri M. Çolakoğlu, Aziz Sarıyer, Zeynep Helvacı, Türkan Şoray, Ayşe Kulin, Tülin Ersöz, Talât Halman Stars of İstanbul için biraraya geldiler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Tülin Ersöz, işin içinde sosyal sorumluluk, UNICEF ve eğitim olunca belediye olarak seve seve, canı gönülden projeyi desteklemeyi kabul ettiklerini, 'Bu, çok güzel bir proje. Çünkü İstanbul sanatın ve kültürün merkezi. Bu proje de İstanbul'a çok yakışacak, kent için gurur vesilesi olacak. Biz, belediye olarak bu proje için yapılacak her şeyde destek vereceğiz'' dedi.

UNICEF İyi Niyet Elçisi Türkan Şoray, UNICEF bünyesinde bir gönüllü olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ''Çünkü çocuklar çok önemli. Bir tane çocuğun dahi gözlerinin güldüğünü görmek çok güzel. UNICEF'in bu çabalarında bana da görev düştüğü için mutluluk duyuyorum'' dedi.

UNICEF'in sadece çocuklar için çalıştığını vurgulayan UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Talât Halman, ''Onun için ümidimiz basının, aydınların, sanatçıların desteği sayesinde UNICEF'in bu projenin başarısından payını almasıdır. Dünyada çocukların pek çok sorunları var. Sağlık sorunları yaşayan, aç yaşayan, dilenmeye mecbur bırakılan çocuklar var. Bu projenin gelirini de çocuklara yönelik yürüttüğümüz çeşitli projeler için kullanacağız'' olarak belirtti. Halman, UNICEF'in toplantıda bulunan Türkan Şoray ve Ayşe Kulin dışında Tayfun Talipoğlu, İbrahim Kutluay, Yıldız Kenter ve Gülsün Onay gibi pek çok iyi niyet elçileri olduğunu ve hep birlikte bu projeyi İstanbul'a güzel bir şekilde sunacaklarını anlattı.

''Stars of İstanbul''da sergilenecek yıldızlara formunu kazandıran endüstriyel tasarımcı Aziz Sarıyer de 5 köşeli yıldızın ''insanı temsil eden bir sembol'' olduğunu dile getirerek, ''Bu, sevginin işareti, en yukarıdaki uç insan başını, ayrıca spritüalizmi temsil ederken, diğer 4 ucun insanın kolları ve bacaklarıyla hava, toprak, ateş, su elementlerini sembolize ettiği kabul edilir. Çok yükseklerdeki parıltılı bu cisimler, çağlar boyu insanlık adına başarı ve şansı temsil etmişlerdir. Bu yıldız formunu tasarlarken, olabileceği kadar soyut bir çocuk yıldızı yaratmaya çalıştım'' diye konuştu.

Organizasyon Kurulu Başkanı Nuri M. Çolakoğlu, ''Serginin ardından gerçekleşecek müzayedede ise yıldızlar açık artırma usulüyle satışa sunulacak ve elde edilecek gelir, BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye'ye bağışlanacak. Sanatçılarımızı ve iş dünyasını projemize destek vermeye davet ediyoruz'' dedi.





















2 yorum:

  1. Çok iyi düşünülmüş, çok özel insanların yeraldığı yüce amaçları olan bir proje başarılı olacağına inanıyorum.

    YanıtlaSil